skip to Main Content

ORMAN KORUMA

Or1 637050415
Or1 637050415
ORMAN1
DSC02337

ORMAN KORUMA

Orman ağaçlarında zararlı böcek larvaları ağaçların yapraklarını yiyerek artım kaybına neden olurlar. Bu zarar sadece ekonomik kayba neden olmaz, ayrıca ormanların, parkların ve eğlence alanlarının keyif değerini de olumsuz etkiler. Dahası bazı böcek türlerinin rahatsızlık verici kılları ve salgıladıkları toksinler hem insanları hem de otlak sığırlarını rahatsız etmektedir. Bu zararlılarla mücadele için gereken modern ve en etkili insektisit DİMİLİN ODC 45’dir. Zararlılar üzerinde ki yüksek etkisi, ekosistem ve çevre için güvenli olması DİMİLİN ODC 45’in çok özel niteliklerinden bir kısmıdır. 2005 yılından bu yana artan çevre bilinci, etkili ürün arayışı ile birleşmiş ve bu dönemden itibaren ülkemiz ormanlarının zararlı mücadelesi DİMİLİN ODC 45 ile yapılmaya başlanmıştır.

Orman ekosisteminin zenginliğinden dolayı zararlı böceklerle mücadelede kullanılacak insektisitler, tarım ve bahçe zararlılarında kullanılacak insektisitlerine göre ekolojik ve çevresel etkileri bakımından daha fazla güvenli olmalıdır.

ÇAM KESE BÖCEĞİ

—Ekolojik zararları

Çamkese böcekleri, ağaçlar için primer (birincil) zararlı olup, ibrelerinden beslendikleri ağaçları zayıflatır, ikincil (sekonder) zararlıların özellikle de kabuk böceklerinin istilasına maruz bırakarak, dolaylı olarak ağaç ölümlerine neden olurlar. Çam kese böceği zararı tırtıl / larva evresinde yapmaktadır.

—Ekonomik Zararları

Ağaçlarda yaprak kaybına neden olarak, büyüme bozukluğuna sebebiyet vermektedir. Artım kayıpları (hacim kaybı) ile birlikte ağaçlardaki direnç düşüklüğüne neden olmakta, diğer zararlıların ağaçları kurutmasıyla ormanlarda ekonomik kayıplara yol açmaktadır.

Çam kese böceği tırtılları alerjen tüyleri sebebiyle insan ve hayvan sağlığı üzerinde tehdit oluşturmaktadır. Astım başta olmak üzere, alt ve üst solunum yolları rahatsızlıkları olan vatandaşların lenf bezlerinin şişmesine yol açarak, koma ve ölümlere neden olmaktadır.

Bu tüyler insanlar ve hayvanlarda acı veren deri irritasyonlarına, kaşıntılara, ürtikere, ödeme, alerjik reaksiyonlara ve göz enfeksiyonlarına neden olmaktadırlar. Ayrıca, solunum yoluna temasları rinit, faranjit, bronşit gibi solunum yolu enfeksiyonlarına da neden olabilmektedir.

BİZE ULAŞIN
444 5 125
DETAYLI BİLGİLER
İLETİŞİM
DSC 4315

Mehmet Seyhan

Gıda Mühendisi
0541 251 50 53

Back To Top